Mulen dag

Ja så hände det som inte hänt på länge Solen orkade inte fram!Och nu för 1timme sen kom lite duggregn Beror kanske på att N oljat trappan?Men det är varmt
Gårdagen var kanonväder Grillade till middag annars bara degat hela dagen Börjar avfollkas nu Sommaren är verkligen kort om man ser till hur affärer har öppet.Fast halva augusti är kvar.Visst börjar skolan men det drabbar ju inte alla.Kan inte acceptera att det bara ska vara sommar fr midsommar till 15 aug Protesterar!!!
Nu är det visst fotboll på TV Den har vi inte använt mkt i sommar!Kan bero på att det ej varit mkt sevärt?Får vål jolla lite då!

Sun!

Nu tillbaka ja redan igår från Nösundskalas Åkte onsdag vid 15tiden via Torp där vi köpte dörrskrapa hem+matta hit till baksidan.Whiskyprovn för Herrarna o vin till oss sen jättegod middag.Promenad utmed vattnet till sjöbodar mm och sen visade Barbro mig var hon promenerar så jag vet det när vi återupptar våra telefonpromenader.Somnade ovaggade ochtorsdag morgon kl9 fick  vi frukost Nils o Barbro bacon m ägg mm.Thomas o jag mindre mat Så gick vi lång prom.och kollade tomter,hus  och utsikt.Lunch blev det innan vi for hem God paj m sallad.Gjorde ett snabbesök på Göken Har aldrig kommit undan så billigt!!!
Här hemma lade vi vår nya matta på baksidan Den ska oljas oxå Så ringde Björn o ville ha oss med till Bryggan En fantastisk kväll .De åt soppa Nils paj jag inget.Efteråt intog vi ost kex o vin här hemma.
Idag har jag njutit av jätteskön dag på baksidan Prata med nya grannarna,läst och mått bra.N o jag var o handlade
Fick besök av Tin o senare Torbjörn.Avbröts i tel.samtal med Anna som verkar mkt nöjd med Ölandsvistelsen!
Fram med lite vin o det blev trevlig pratstund med Valöborna.Lite tips ang.kök
Nu ska vi snart äta middag senfår vi se vad det blir Man behöver inte planera så mkt!

Lite kylig vind

Gårdagen var härligt solig Satt på baksidan o njöt samt läste ut mina böcker.Maria tipsade om föredrag på Hotellet kl 20 Dit gick vi och många andra oxå Nästan fullt!Det var Marias läskamrat Pelle Engnell örlogskapten som berättade om Uppdrag i Somalia o dess kust Jaga pirater o eskortera fartyg var bla deras uppgift.HMS Karlskrona var fartyget.Det var intressant minsann.Har även sett bild på piater o de såg inte ut som i Pirates of Caribien el Kapten Blood
Nu packar vi lite för att åka på kalas till Nösund och sova där över natt Vi ska kolla lite grejer i Torp på vägen dit är tänkt.Kommer säkert bli jättetrevligt!

Mellandag

Vädret ska avhandlas:Växlande molnighet ca 20 grader ej mkt vindVarit på biblioteket o lånat ngr böcker+tidningar Hälsat på Bergs Då var Johan o Minna på besök Kul att träffa dem N köpt shorts på Rogers Snygga saker !Nu har vi ätit tacosrester  sen Anna var här Lika mumsigt idag. N fick kanske äta mer än han ville Men han är så rädd att jag ska kasta ngt!!!
Nu ska jag diska N´s kompis fr USA ringt ang börsen. N lugnade honom!!!
Fortf ganska mkt folk som promenerar förbi.Naturligtvis stannar de o läser på vårt hus+fotar.
Alltså nu är det så vackert igen Man blir aldrig mätt på denna vy!Gäller bara att komma ihåg när man sitter hemma i Huddinge o det är pissväder!

Mer regn än dugg idag

Gårdagens väder blev bra mkt bättre än förutspått och det var ju bra!Satte ut 2 st av trädgårdslamporna som jag gömt att vi köpt i Huddinge.Måste ju se om de funkar!Började morgonen med migrän men ej så farligt Gick över med tablett.Srax före 15 hämtade Tobias oss o så fyllde de på vatten i dunkar då det fått saltvatten i sitt sötvatten.Gratulerade Torbjörn på hans 70årsdag.Tove,Jörgen Ronja,Loke,Tobias,Maria,Gunnel Aldén o Roy Aldén.Det var vi som var där.Fick fika o jättegod glasstårta hemmagjord med vit choklad o jordgubbsmousse(?) o kladdkaka m grädde Mkt bestyr då Toves familj är gluten o laktos känsliga Sen underhölls vi med sång o musik av Torbjörn Tove o Barnen.Jag skulle badat men migränskiten satte till igen o ville ej ge sig (Blev lite dämpad med fixade det!)
Middagen var jättegod:snittar,grillad lammrostbiff med ugnspotatis med honung o nötter(ska jag pröva Det var mums)o sallad Senare kaffe med varma päron vanlijglass o hemmagjord tryffel.Se det var inget dåligt kalas.Ronja o Loke sjöng o spelade Ronja fiol o Loke valthorn Myggen kom jo vi satt ute hela kvällen men de brydde sig tack o lov inte om mig.Vid 24 bröt vi upp o fick skjuts av Aldéns.Väl hemkona ,in med tablett o sen isäng.Ska aldrig mer gå bort utan pillerill med mig!!!Jättetrevligt kalas var det iallafall!Jo lamporna lyste så fint på baksidan men ljuset är lite kallt i de där lamporna men ok Kul att det funkar!
Ja nu vill gudarna att det behövs väta uppifrån Får se vad vi hittar på Kanske ösa båten?


Duggande!

Ja idag har det duggat o soltittat o varmt.Åkte till Grebbestad.Systemet  o Ica fick besök Så gick vi prmoenaden fram Jämförde balkonger med vår hemma Det har blivit en sport nu!Så köpte vi räklangos med hem till lunch Snart ska vi äta pajrester Har inhandlat Fjällbackatröjor för halva priset Blir mkt reklam för samhället i höst vinter o vår!

Grannträff

Har just pratat med våra nya grannar!3 barn pojke 1 1/2-2,flicka 3 1/2,flicka 8.Verkar trevliga Bara träffat honom.Blir säkert bra Trist när det står tomt.Ej bad idag Det blev tvätt o läsning.N bor vid datorn Mkt med börsen nu.Ätit rökt makrill med spenat N´s favvo! Ska gå o starta min bil Inte använt den på ett tag så bäst att kolla.Fortf.mkt turister o mkt fotande av vårt lilla hus.

Simhud el sand?

Ja det är frågan Tror på simhud för det är så härligt i vattnet!Ska gå o kolla på sista bryggdansen för i sommar Lasse L+Curt Erik mfl Tycker ju inte att sommarn är slut men dansa ska man inte tydligen. Ja ej mer att förtälja idag Sol bad värme o god middag Inte helt fel!!

Dagen efter!

Ja nu har jag firat Karindagen med många telefonsamtal o sms+ fint besök från Nösund!Barbro kom med tjusig ljuslykta,kräftservietter.Fikade i "trädgården"med mumsig jordgubbspaj.Gick med B till bilen och gjorde många besök i shoperna.B blev med ngr dukar på Flärd o Nytta.På kvälllen tog N o jag skön kvälllspromenad Flyttade BMWn o kollade om det var hålligång på Richters Där var det ganska dött så vi hamnade på Bryggan med mr Muscel m kompisar ganska bladiga.Kvällen var lika fin som den varit en dryg vecka nu.Inget bad med skräck för att begåvas med simhud mellan tårna:) fast gör nog ett försök idag 21 grader i vattnet kan man inte motstå Kanske kan lura i N oxå.

Sillmiddag

Ja fortf mat ute på baksidan Fantastiskt att det kan vara så här!Har badat N bara fötterna men det är stort nog.Annars planerar vi kök o balkongmöbler mm.Spännade!Alldeles spegelblankt igen med risk för att bli tjatig men det är ju så gudomligt vackert!Ska snart ut på kvällspromenad.

RSS 2.0