Ej längre ensam!

Igår kom Nils och vi hade en härligt god middag sittande ute med sill+krabbpajen.De var gott!Innan på dagen :igen en tur till badberget MÅSTE bada då det var så varmt.Fast då kom det faktiskt lite vind så när jag simmade blev det motvind+vågor.Betydligt jobbigare än plaska i bassäng minsann!
Tog en skön kvällspromenad Man tror faktiskt att man är vid Medelhavet eller liknande.Solnedgången:maffig!
Nu uppe o ska göra frukost Så får vi se vad det blir idag Det är smockat på öarna så kanske en em.tur med båten blir bättre Såg Selma o Sigge i gårkväll De är inte alls så fna som Sixten!

Varmt sol o stilla hav

Ja det härliga vädret forts. Varit iväg till biblioteket i em Oj så litterära mina barnbarn är Tung litteratur verkar det vara oxå!Sen handlade jag o när jag kom tilbaka var jag så varm att det blev tur till badberget där jag simmade länge.Hemma så pillade jag ur krabborna Längtade efter Isabella som är bra på det.Ska ha pillet till krabbpaj imorgon då äkta hälften kommer.Tror jag blir smaskigt.Kollar DNgalan lite grann annars blir det bokläsning

Filmtime

Har sett Marias film :nu eller aldrig.Fick träna min engelska för hittade ej svensk text men det gick riktigt bra Strålande sol idag igen 3 dagar på raken inte illa!Igår badade jag på badholmen efter att ha öst båten men svårt att simma då så många hoppar fr tornet o jag vill inte simma alltför långt ut.Men skönt var det!Sen på kvällen knackade Petronella på o frågde om jag ville med på Bryggan Ville det och det blev en trevlig kväll me henne Ylva o Calle!Tidigare kom Tetta o Katarina med krabbfångst o gav mig två st som är kokade(läs inte Linn) o finns i kylen.
Idag tog jag prom.till badberget Massor med folk men plats att bada finns ju.Simmade länge o njöt i vårt sköna vatten utan maneter.
Nu är det så¨där vackert som det bara kan vara här(?) med solnedgång i spegelblankt vatten inte alls fel!
Snart blir det sovtime Ska inte glömma att låsa som hände i natt(drack faktiskt bara en lättöl) men ingen hälsade på.Fast vill inte göra om det.

Sovmorgon

Oj jag somnade om o sov till 8.15 men kanske berodde på att jag var vaken mellan 3-6.Seglartåget nr 2 gjorde entré OK med det o musiken oxå Grannarna ovanför spelade bra låtar tyckte även jag men fr 16-23(då somnade jag) blev det huvudvärk av dunka dunkat för då var det ej musik längre.Men finns tabletter!
Ja solen lyser idag oxå teet är drucket och tidningen har kommit!!Ganska positivt än så länge.Har lite burkar o Petflaskor på baksidan men tack o lov inget glas.Får väl plocka upp o panta
Har sett bild på vår bakong hemma o det ser jättefint ut.Ska bli kul att se på riktigt så småningom.
Nu ska jag läsa tidningen!

SORTI!

Något tidigare än tänkt for Anna med familj nu på morgonen Trist väder,kass dator ,få TVprogram,lessamt det mesta Då är liksom inget kul då alltså.Men ngr sköna dagar fick dom.(tror jag)Nu njuter jag av den vackra synen av spegelblankt vatten.Just det!!!BLÅST har det i alla fall inte gjort Alltid ngt!!!Förresten är jag inne på mobila bredbandet just nu.Får se hur länge det varar.Jo en grej till Ingent Svenska Dagblad har vi fått heller på flera dar.
Jag får väl spänsta runt Vetteberget ,ösa båten och sörja lite.... 

Nytt försök efter 2 igår!

Ja nu ska vi se om inlägget kan komma på pränt Igår var det kört!Är chockad av det fruktansvärda som hänt i Norge!!Sånt ska inte få hända!
Igår hade vi en regnig fm men sen uppehåll och varmt.Anna Linn Sebastian o jag +Sixten gick till Antikboden Dyrt o utanför fanns en liten bod som  oxå dyrt sålde brända mandlar mm 120 kr för en påse(35kr/hg) men ibland måste man lyxa till det.Så gick promenaden vidare för att kolla bil men se de hade semester!!Handlade.Tagit detlugnt annars
Sebbe o jag gick för att kolla båtar då mötte vi Noomi o Totte.De bodde på Resö Här fick man ej ha hund när de ringde runt(Christoffer har hund) Pratade en stund med dem.Sofie o jag fixat middag Pasta med bacon champinjoner mm Mumsigt!
Kvällen kollade flickorna på hyrd film o min fr Amelia Anna o jag kände av åskluften o kröp isäng

Krabbmete!

Nu är det gjort igen Årliga Krabbtävlingen har gått av stapeln i strålande solsken!Jag blev stationerad vid renset som ingen annan vill befatta sig med ,varken barn eller vuxna. Men jag är ju inte så nogräknad!Men det hade ordnats med kniv(om än lite slö)skärbräda och gummihandskar +engångshandskar Det senare räckte gott om man sen diskade så luktar jag ej så illa och får kanske sova brevidAnna o Sebbe!Tyvärr hade jag fixat fel rens till Sebastian. Inga krabbor gillade hans bete.Men det var många som fiskade och de flesta var nog nöjda Linn var med o hjälpte till med det mesta.Smusslade undan ett pris till sig med all rätt!!Lite försök till fusk var det förstås i år oxå men Torbjrn W och många andra kollade dem. Tetta och jag räknade krabborna Över 700 st!!!ellanstora nöp ordntligt värre än de stora.En del var BLÅ missfoster? Flera sjöstjärnor fångades oxå.Så var det prisutdelning.Man kan undra ibland hur vuxna beter sig när en förälder säger att "Du får 100kr istället för priserna på bordet"(Barnet fick inte chans att välja själv!!!!)Ja det är konstigt ibland.Middag har bestått av matjèsill till A och mig ,hamburgare t Sebastain o Linn, Makrillrester till Sofie
Nu mulnar det så vi får se vad det blir imorgon.Kanke Tanumstrandbadet

Sol igen!

Ja nu har vi haft en sån där toppendag på Hafstensholmen Ingen säl denna gång men skönt bad Dvs bara Sofie o jag Igår var Tetta o jag mitt i seglartågets larm på Richters o tog en öl Mkt trevligt bemötande av både pesonal o ägare Finns vissa i F-b som skulle behöva lära sig!!!Lite regn fick vi på oss och regnbågen såg vi.Tåget behöver inte komma mer Ganska mediokert!Snart ska vi gå och dansa Har träffat Isabellas danspartners farmor men Isabelle är inte med iår..
Fiskade krabbor igår på Badberget och jag  hittade musslor av rena flaxen badade förstås men bara Sofie o jag igen Behövs det sägas vilka som INTE är badkrukor. Musslorna användes även till fiske vid Fiskebryggan o oj så lätt det var att fiska där Krabborna rusade på.Kanske beroende av mina musslorna?
Imorgon gäller det!!!Då är det Krabbmetet Hoppas på fin dag.

Morgon före "stormen"

Seglartåget är i annalkande!Jo som svar på Marias kommentar så gillade Sebbe bäst Rut o Knutboken precis som Bella men nu är nya böcker lånade.Kolla F-bs hemsida där har foto tagits på vår nya båt!!!22 besättningsmän ca 70mill dollar(köpt 2)Ja lite svårt lägga till o fiska från men lite får man offra:Växlande väder ännu

The sun is shining!

Mulen morgon ger solig dag!Anna körde till Munkedal Äter man munkar där?Skulle besöka djuraffär men den var nerlagd Mannes fanns inte heller men Hemköp istället.Vi var på Antikaffären som var riktigt fin Anna hittade mkt snygga tallrikar +assietter+djupa skålar i engelskt stengods och till mkt bra pris Så blev det ngr glasburkar och trendig vas.Jag fick en glassjöstjärna.
När vi kom hem blev det strålande väder Tvätten torkade snabbt.En familj var och kollade Tanternas hus.Det är första på hela sommaren men det kanske räcker!
Världen lyxfartyg ligger på redden.Känns ngt mal placerat här i våra vatten.
Nu har vi sett Lotta på L-berg och Sebastian har just lagt sig De har varit på biblioteket ,lämnat o lånat böcker
Imorgon smäller det för då kommer seglartåget.Kan man hopppas på regn över bryggorna bara?!?
Tror jag ska skrämma kroppen med en dusch.

Oh my God!

Gårdagen badade i sol och idag strilar regnet ner!Men just nu är det uppehåll.I torsdags bakade jag bullar o längder o vid 15 kom Anna med sina flickor o Sebbe + Sixten.Skön kväll!Sen fredagen härligt solsken!Sjäräddingens dag där Vi var ombord på fartygen o Sebbe fick sitta i kaptenens stol! Så tog vi lotter men 0 vinst Anna köpte små gröna läskflaskor( men patentkork) o en spidermanpapperskorg.Åt god middag och njöt av solnedgången.
Ja så var det dagen!Annas semesterväder tror jag Alla sovit gott men usch så trist väder sen 11(precis som prognosen sade)Fast vi är ju vikingar o rädes ej lite väta utan vid 14 bar det av till badberget med hink klädnypor o snöre.Anna o jag sökte i vattnet men fann inga musslor men faktiskt kubong.Behöver jag tala om att vi var väldigt ensamma Linn o Sixten var med oxå men Sofie kvar hemma.Anna fixade krabbor 7stycken kom upp o 3 st sumpades.Sen började vi frysa o begav oss hem Tala om att vi var våta!Sofie fixade jättegod kycklingsallad till middag,Jag dum mot Linn som värnar om Sixten med all rätt!Ber om ursäkt!!Ska inte lägga mig i ngt mer Jag lovar att försöka!!!
Har mailat till min "syster"Vivi men det gick inget vidare Hon har bytt mailadress men ringde henne då Barbro B givit mig hennes tel.nr Roligt att prata med henne o språket är det inget fel på!!
Nu ser vi fram emot bättre väder med mkt sol och lite regn!

Konstig rubrik?

Glömde säga att jag städat därav förra rubriken, och det är inte så jobbigt i detta lilla husHemma i Huddinge rivs balkongen och grannarna är lite involverade Benke har lovat hjälpa om det behövs o idag fick Christian rycka in.Ska bli jättespännande o se resutatet.

Städning!

Tunga grejerna för mig är mjölk yoghurt o dylikt!Det blir att handla här på Konsum Jag har ju så starka barnbarn o vältränade!Solsängar är ju inte tunga alls!?! Mulet nu men varmt o ännu ingen nederbörd Har faktiskt börjat sy ihop min tröja och VIRKAT halskanten Ska väl se om jag kan sy resten Måste ju få klart den så jag kan stila i samhället!!Har varit inne i fiskaffären o köpt mig en smarrig räkmacka för en del av min födelsedagspresent Träffade Margareta Melin o berättade om Sixten Kul tyckte hon.
Nu ska jag upp o bädda Linns säng Sofies är redan färdig.Moster har lämnat massor med "vuxen"VHS Kanske ngt för nattförströelse eller sysselsättning om det mot förmodan blir sämre väder ngn dag.
Tror jag bakar lite bullar imorgon för det finns bara en påse kvar.Det luktar så gott med nybakat!!

Solsidan!

Ja vad annars kan man säga Strålande sol hela dagen men for kl 9 till U-a o Torp och ahandlade Har sparat tunga grejer till er!Men det blev 2 stycken solsängar fr JYSK Har provlegat den ena och det föll ut bra.Sen tog jag mig en snabb promenad till badberget vid 14 tiden Där simmade jag fram o tillbaka utmed stranden fast längre ut förstås.Simmade ungefär tre kvart.Inte så dumt!Massor med barn som fiskade krabbor
Nu samlar jag mig till kvällens fotboll HEJA Sverige!!!
Ska kolla lite repriser på SVt play Bra när man kan spola!

Slappat!

Vilken härlig dag!Strålande sol och efter att ha hängt tvätt har jag legat som Marias säl och njutit av min bok Har suttit under parasollet oxå när solen stod som högst.Om det är mulet imorgonbitti far jag till Torp annars väntar jag till torsdag Får ju främmat snart och måste ha ngt att bjuda på.
Förresten vad det doftar gott om tvätt som hängt ute!Det är en del av sommar för mig!
Lite avundsjuk på Sofie som ska kolla Allsången live Ska förstås titta på TV o se om jag ser henne.
Har tagit fram min pippitröja för att se om jag har lust sy ihop den.Borde vara det roligaste men det tycker inte jag Fast när den är klar är det ju toppen! hej svejs!

Empty room!

Ja nu sitter man här allena !Maria+barnen for vid 9 och Nils+kaniner vid halv 1Jag har tvättat 2 omgångar och tagit det lugnt sen Varit med Tetta på FFFs årsmöte på Hotellet.Själva mötet var som vanligt sen allsång med Lasse Lundberg o Janne Gunér Föreningen firar 55 årsjubileum o vi fick goda små "snittar" Mötet varade 2 tim Jag följde med in till Anna-Carin på en pratstund och ett halvt glas vin.Ska snart krypa i säng
Det är lite tyst här minsann.Men ska man sova så är väl det bra!

Baddag!

Ja det blev 0 inlägg igår Morfar Nils belägrade datorn.Maria+barn o gamla mormor for ut till havs o hamnade på Hjärterö fast lite norröver på fin strand Men tyvärr maneter i tången.Fast skön dag Såg sälen simmande nära oss!Hemma grillades havskatt Morfar är en hejare på grillning faktiskt.
Efter maten drog vi till badberget där Maria med barn badade Jag hade inte fått med mig baddräkt Bella simmade på djupt vatten med simpuffar o Emil oxå men han har ju gjort det förrut.
Idag for vi ut i ganska molnigt väder vilket innebar att vi var ganska ensamma Det blev Hafstensholen igen O där fick vi ses äl med barn Maria videofilmade! Alla badade utom jag men ikväll blev det badberget o då minsann simmade lilla jag Blev extra tur då vi upptäckte att Emil simmade med barar en armpuff Den andra flöt iväg.Men si då ryckte jag in o hann ikapp Idag blev det kycklingfilè på grillen Inte alls fel Nu ska jag kolla om Bella sover Maria kommer just efter att ha hämtat bilen Imorgon kör de hem.Pappa Nils tar kaninerna

Faktiskt regn em!

Mulet men varmt och efter en natt med skön sömn for Maria+barn o jag ut till Hafstensholmen och hade en härlig dag fast ej sol.Fångat sjöstjärna o liten krabba Sett SÄL flera ggr och plockat fina stenar!
Morfar mötte oss för att bära och sen blev det grillning Morfar är faktiskt nästan grillmästare!! Men det har regnat hela em men  varmt Över 20 gr!
Glömde berätta att vi såg Banarne alias Klasse Möllberg igår.Vet ej vad hans ärende här var men  it was him alive.Skärmarna är benvita och riktigt fina Har ej ngn bild tyvärr!.
Nu blir det TV 

Mellandag

Mulet men ej ngt regn o fortf varmt.Maria barnen o jag åkte till Torp o har köpt nya lampskärmar till taklampan.Maria hade glömt sin mobil och då märker man vad bra det är att ha en Svårt att få tag i varandra annars minsann och inget svårt att ej hitta varann.Ätit våfflor till middag med olika röror fr Fiskaffären som Maria handlade o sylt till den som ville det!Sen iväg till Badholmen o alla utom Morfar badade!!Alltså får han ingen drink!Ha.Nu spelar Bella Maria o jag tärning sen sängen

Årets första!!

Nu är det gjort !Årest första bad på utsidan Hjärterö Oj så skönt!Isabella simmat och Emil är som en fisk.Det var växlande och ej gassande sol vilket var skönt Ingen solsveda här inte!
Sen var detDANS på bryggan o Bella mötte kompis från ön Helt lyckat!De dansade så att svetten lackade.Fick hindra så de inte dansade i havet.Emil somnade till Turtelfilmen och nu vet vi att man kan bada med den utan den tar skada.Vem kunde tro det!
Det är helt spegelblankt men mulet och ganska kvavt.Nu blir det fotboll och just nu ser det ljust ut!

Alltså det blev sol igen!!!

Mulet under dagen men varmt o ej regn men nu lyser han igen den sköna solen.4.15 väcktes vi av en mkt ngt försenad sopbil som sopade gatan bort fr sand!!!Höll på till 5 0 strax efter kom sopbilen o tömde tunnan.Emil höll igäng oxå så nu sover han stenhårt för att samla sig till natten?!?
Maria kom vid 19tiden igår o då blwv det räkor som Bella rensade med glatt mod
Sen efrer div störningar for Maria barnen o jag ut för att fånga musslor men si dom existerade inte!!!Och inte ngn fisk heller då vi dörjde på hemvägen och inte nog med det : inga "kubong" heller Ngt är fel i havets fauna!!!
Nu ska vi snart kolla Skansen o se om ni har fint väder!! Tror jag sover gott i natt!!!

Fortsatt SOLSKEN

Ja det är inte så dumt med så här fint väder Lite svalare idag men kl 18 var det40 gr i solen!!!!Ska beställa fint väder hela sommaren om jag nu kan bestämma det.Städat av lite,suttit o läst Nils fixat ihop nya dynlådan(med min hjälp!)Det är så med ingenjörerna!Maria med barn kom vid 19 tiden Åt räkor o rostat bröd Isabella är en hejare på att rensa räkor men äter dem inte.Kaninerna blev nog glada att bli omhändertagna,borstade o gosade med,men de har inte farit illa av min vård tror jag.
Bella har lite svårt att komma till ro fast klockan är mycket.Kan så vara med ny miljö.Får se vem som somnar först hon eller Maria?
Sett lite fr Liseberg men tycker inte det är så jättebra.Får se vad Skansen har att erbjuda imorgon.

Värmebölja!

Vilket väder SOL och jättevarmt.Trots detta tog Nils o jag igår promenad över berget ,den jobbiga vägen med trapporna först.Som belöning köpte vi Thaimat på hemvägen.Mumsigt!
Idag lika perfekt väder Egentligen bara tagit det easy.Vi kollade bilarna-gick över kyrkogården till bensinmacken för att fylla dunken-postat brev vid Konsum som tömmer lådan på söndagar Men kom en halvtimme för sent!Fikat o ätit middag(sill o potäter) på baksidan.Gick upp till Anna-Carin och pratade bort 1 timme.Tror hon blev glad.Däruppe fläktade i alla fall pyttelite.
Kaninerna mår bra och längtar nog efter sina ägare!
Nu duschen!

Veckan med Tin

Måndag morgon for vi till Kallskog ,där Gunnel Aldén bor ,fast vi började i Säffle ,där det blev loppisar, fika m god macka o besök i ngr klädaffärer .Jag fick äntligen marinblå shorts ,så nu kan jag hiva iväg mina urblekta!Middag åt vi hos Gunnel Den bestod av medhavd fiskpudding fr F-b fiskaffär, färsk potatis ,skirat smör+efterrätt Tiramisu el bärgrejs(finns oxå i fiskis)Härligt väder o trevlig kväll Tis blev det utflykt på grusvägar till fin plats ,där vi fikade Så hemfärd.Marias fiskade makrillar stektes
Onsdagen blev tvättdag Maria for vid 9 o 2 omgångar  tvätt åkte i maskinen o torkade fortare än blixten mc queen.Tin o Torbjörn hit på middag. Vi åt sill m pot.grillade flintastek m klyftpot o ost till efterrätt.Satt på baksidan,underhöll grannar med nubbvisor! TVn funkar!!Nu är vi våra egna o bara kopplad till Grannens antenn.
Tors bar det av till Göken o Nösund Tin kör i sin bil Kör mkt fortare än jag nånsin skulle göra!!Göken blev en hel del smått o gått Ej kläder men bla servietter som jag har MKT dåligt med!Lunch hos Barbro på verandan Ost o skinkpaj + sallad o fika På hemvägen mörknade himlen o i Hamburgsund brakade det loss.Skulle" vinat" på Bryggan med Bergs men de kom hit istället
Fre for vi till Strömstad o vandrade runt,åt sallad till lunch, fikade m Daimstrut.sen till Hafsstensund(jättegulligt litet samhälle)där vi besökte en silversmed som gör mkt vackra smycken Skulle kunna tänka mig flera stycken!Får tala snällt till min käre make.Ja så hem igen och då ringde Barbro B o ville bjuda på Bryggan Jag hade fått det i födelsedagspresent.En strålande ljuvlig kväll som det bara kan vara här i Fjällbacka!

Ja det blev lite redogörelse av veckan som gått.Nu en del jobb här annarslugnt Behöver nog det tror jag är inte precis tonåring längre även om jag tror det ibland(nä det är inte sant)

Morsning

RSS 2.0