Fjällbackadag

Idag gjorde Tin o jag F-b Vi besökte de flesta affärer o titt i Lejmans galleri.Köpte bara 2 böcker i bokshopen.Så åt vi lunch från fiskaffären(,laxbakelse) hade satt igång tvättmaskinen imorse och tog det säkra för det osäkra o hängde inne Men det var ett bra sätt att få solen komma fram!Det blev toppenväder,tvätten torkade och jag solade(hade alltså hängt ut rubbet)
Middagen idag blev spagetti Carbonara Inte så dumt men fick gå in på nätet o kolla hur jag skulle göra Min jättestora kokbok hade inte detta recept (inte hur man gör kräm heller )Kass bok!!!
Nu ska jag se förra avsnittet av barnmorskorna i East end

Orustvisit

Klockan 9 imorse ställdes kosan mot Orust och först blev det obligatoriskt besök på Göken.Handlade förstås en del men inga fynd.Så blev det lunch hos Barbro på Nösund Salamisallad med jordgubbar till efterrätt.Solen sken!!Alltid lika roligt att ses!Hemresan gick via Lysekil och kusten i regnskurar men i  F-b  där regnade det inte.Packade upp lite och tog backen upp till kusin Barbro för en pratstund Hon far hem imorgon tyvärr så det har inte blivit att vi träffats.
Till middag åt vi varmrökt lax m romsås(egen) och färsk potatis.Imorgon blir det kolla vad F-b har att erbjuda.

Tinvecka!

Ja nu har Midsommarn avslutats och Tins o min vecka tar vid Midsommarn blev lite trist för Johans del som blev magsjuk av hamburgare på hitvägen Stanna INTE och ät  efter Arboga!Tror det var McD tyvärr Sofie Men vi hade fina dagar trots att vädret ej var så bra Men dans runt stången blev det för Sara o Ester.God mat har vi ätit och  haft det bra På måndag vid lunch for Sara johan o Ester till Gotland Vi flyttade in i sovrummet och jag packade för att fara till Värmland o hälsa på Gunnel A m Tin..Lunch i Åmål o besök i klädaffär Härligt solsken! Sen till Sara Gunnels dotter som fixade mina ögonbryn,,färgade Tins o gjorde fransk manikyr på sin Mor..Middag sen hos Aldéns
Idag i spöregn har vi åkt runt kollat kläddesignbutik ute i obygden lite kulturbyggnader ,ätit jättegod räkmacka till lunch och sen for vi till F-b där det fortf regnar!
Nils och jag ätit thaimat o tagit ett glas vin.
Imorgon blir det Göken o lunch hos Barbro H
 

Sol!

Ja nu skiner den o alla andra har gått för att kolla båten.Har gjort rabarberkräm på en del av alla som Nils plockat Undrar om han tror att vi ska äta ihjäl oss på dessa.Men ska nog kunna bli till paj också!Var lite småsur för att ngn (misstänkte köttaffären) redan igår lagt 2 svarta sopsäckar i vår tunna.Pratade snällt imorse med killen som jobbar där o han trodde det var deras Så nu är allt frid o fröjd o jag kan sova gott.(Låg nämligen o retade upp mig igår kväll å jag hade svårt att somna).Nu ramllar det in en hel del folk. Ska snart börja med middag som blir köttfärslimpa m oliver tänkte jag
Ikväll vill nog Sara o Johan ha revanch i Yazi för jag vann båda omgångerna HA!

Lugna dagen nästan!

Ja idag bev det ganska mkt slappa.Fast inte bara!Har städat tvättrum o dammat,,dammsugit uppe och bakat sirapskakor.Inte illa för att slappa!
Sen måste man sola lite också och det har jag gjort men är försiktig.Väl insmord! Så blev det pedikyr minsann.
Kan ju bara berätta att det är som vanligt otroligt vacker vy man har när man kollar ut genom fönstret.Det dröjer länge ännu innan solen går ner.
Har haft telefontrassel på vanliga telefonerna men bytt batterrier så kanske det var detta som fattades.
Ja enligt mmsbild så vet vi vad vi ska leva på lång tid framåt.Rabarber,rabarber o åter rabarber!!!!!!!!!
Ngt att se fram emot???
 

Kompisträff

Ja nu är det som vanligt igen Har handlat med min kompis Barbro precis som vi brukade i H-e!Och intensivt blir det när vi kommer igång Jag for halv 9 härifrån o tankade i Munkedal.Hade kört 52 mil och fick bara i 29,5 liter Bra min gamla bil! Halv 10 möttes vi utanför Biltema och så var köpandet igång.Därifrån blev det Bauhaus,Jysk där jag trodde jag skulle hitta flytväst men om jag tittat på min lapp så stod det JULA o där fanns den.Har investerat i 3 st flugsmällare(de satt ihop) Ja så en visit på Systemet ,Apoteket HM,Ja då var vi ganska trötta så det blev fika med härlig räkmacka.Sist nej inte riktigt men ICA Maxi fick bli av med massor och så blommor på Plantagen Då hade klockan blivit kvart över 2 o vi tog adjö Anlända exakt samtidigt till respektive hemorter.
Här hade 30min skylten kommit upp och övriga på andra ställen också.
Det jobigaste o tristaste är att plocka in allt men det är gjort och bilen står på långtidsparkeringen.
Vädret KANON och ska visst bli så imorgon också.Då ska jag bara slappa!!!!
Köttaffären bredvid öppnade idag Verkar inte vara ngn jätterusning men hoppas för deras skull att det blir bättre!
Visst är folk lite konstiga !När jag kom i em stod en bil utanför o 2 ungdomar ätande glass satte sig på trappan o orkade knappt flytta på sig när jag låste upp.Då satte de sig på steget nere vid gatan så jag fick be dem flytta så jag kom in med mina grejer!Man upphör aldrig att förvånas!!!!!!
Nu ska jag vattna mina nya uteblommor

2013 nu är det sommar!!!

Ja nu är det dags igen! Jätteskönt vara här men skulle kanske inte åkt igår..Var nog ingen bra bilförare första biten men jag ville ju så gärna komma ner till detta underbara ställe.Skälet till att jag skulle väntat, var att den där fåniga migränen satte in och det ordentligt..Men iväg for jag och bra gick det och nu är jag här Vädret har en del övrigt att önska men bra för blommorna(fast än har jag bara kryddor ute)
Tänk att det varje år känns så fantastiskt att vakna här ,gå ut på bryggan och bara sniffa in den goda salta luften o så till bageriet o köpa färska frukostbullar.Kan livet vara så mkt bättre???
Ganska mkt folk som promenerar förbi.På baksidan växer maskrosorna kämpahögt.Nils jobb med lien!
Ska kolla med korvmojen om de har ngt att locka med.Lagom promenad för halta Lotta.men om ngn undrar så är jag mkt bättre så det så.
Imorgonbitti går färden till Torp i U-a för att träffa Barbro och handla.Upptäckte just att diskborstar behöver jag nog inte köpa fler i min livstid(likadant hemma!!! Kan det vara ngn mani jag lider av?)
Ska bli kul att shoppa med Barbro som vi gjorde förr!Lunch blir det också.
Ikväll ska jag se TV Gillar serien om barnmorskorna i East End
 

RSS 2.0