Hemma!

Ja nu är det stängt o vinterfixat i vår stuga!Alltid lika vemodigt att lämna även om det är skönt vara hemma
En hel del att göra här Massor med tvätt Det tråkigaste är att packa upp men det är gjort nu.Måste iväg o handla då det fattas en del här hemma. Och ikväll blir det som vanligt :promenad med min kompis på Nösund!!Det är grejer det Vi går en runda som visat sig är lika lång på var sitt håll o så snackar vi Så gjorde vi när vi hade hund o vi var grannar (även när hunden var borta gick vi)Somliga tycker vi är knäppa men inte vi!

FINAL

Ja nu plockar och packar vi ihop för i sommar!2 månader har jag varit här så det känns bra att komma hem,Igår åt vi skaldjursmiddag bestående av räkor havskräftor vitlöksgratinerade o naturella Inte alls fel på ngt sätt!!!
Båten östes oxå efter att vi tagit promenaden runt berget Hade tänkt bada men tyvärr hade manetuslingarna kommit igen.
Ösningen var onödigför det kom mer regn men vi måste ju sätta på kapellet så då får det åtgärdas
Solen fösöker tränga igenom molnen Det är varmt .

Morgonstund....

Vaknade alldeles för tidigt o kunde inte somna om så då klev jag upp.Hämtade tidningen som jag oroat mig lite för N målade nämligen locket(knallrött) ojag var skraj att det ej torkat o skulle färga tidniingsbudet Då skulle han nog inte bara bli röd utan se rött! Men det hade torkat Det hände en insiident vid målande oxå N skulle sätta på locket till färgburken som vippadeNaturligtvis skedde detta i rummet Mkt lacknafta gick det åt o mattan blev tyvärr lite rosa Men det kanske är dags köpa nya mattor.Det hade kunnat bli värre.
Nu regnar det fint regn o ser väldigt grått ut Ibland har metreologerna faktiskt rätt
Idag blir det skaldjur till middag Känns inte helt fel!
Måndag bär det av hemåt!!

Fortsatt pangväder1

Ja visst är det fantastiskt att solen o värmen fortsätter!Men nu har det faktiskt mulnat på Fjorden spegelblank men ingen synlig solnedgång,N har varit ute på cykeltur till G-stad Hade ryggsåck med för såg igår på den turen att det låg så mkt burkar slängda Om det nu är  Småländska arvet eller miljötänkande vet inte jag men säcken blev full!
Igår plockades enkelriktninsskyltar bort o vår 30min skylt.Pratade med killen om de knäppa markeringarna Får se om det ger resultat.
Har inhandlat råttgift o ny refill till torrbollen(med doft) Allt att få i Järnboden Måste säga de är välsorterade!

Salta bad!!

Ja fortfarande strålande vackert väder och det är bara att njuta!N gav sig av på cykeltur ända till Hamburgsund När han kom tillbaka gick jag till badholmen och fick ett gudomligt skönt bad Inga maneter o 20 gr i vattnet Tog lång simtur.Sommarmat till middag:matjesill m gräddfil o gräslök och så färsk potatis Mums!
Har gjort en äppelpaj på skrynkliga äpplen som ingen vill äta men till paj duger de bra
Ska titta på fotboll ikväll mest för att det väcker minnen från 1958 Hade gymnastikuppvisning i pausen mellan matchen Österrike-Brasilien som gick i Uddevalla  har alltså träffat hela guldalget live!!!Fick autografer som jag lade i träskon på cykelturen hem o tappade en lapp Men ngnstans har jag kvar en o jagvet att Zagallos namn finns där.Ja fina minnen!

Härliga dagar!!!

Vilken fantastisk syn jag har framför mig Fjorden ligger alldeles spegelblank,solen har just gått ner och allt är bara sååå underbart1
Nu är fönstren kittade o de är även målade N har varit duktig!Och jag jo jag har njutit av solen med en bra bok.Bra arbetsfördelning!
Just sett säsongens sista Allsång.Det är ett måste att på tisdagar se lyssna o sjunga!Tycker han är bra Måns.
Vi har lite sång här också från hotellet.Roligt att inte allt är slut på sommarbegivenheter(fint ord)

FINAL!!!

Ja så var OS slut har inte sett så mkt en del av gymnastiken även rytmisk gymn.men så igår var det ju handbollsmatchen med STORT H Vad duktiga killarna var o verkligen värda sitt silver.Kollade avsluningen men orkade bara till halv tolv.
Visst är det skönt att få koppla av som jag får dessa dagar med fantastiskt väder oxå!!!Det är så man ska ha det!Men nu kan jag känna att jag börjar längta hem
Idag har N varit duktig och kittat fönstren Det är han riktigt bra på!Inte helt enkelt vad jag förstår.
Man märker markant att nu är sommaren över för många .Men helt folktomt är det inte utan fortfarande ganska många turister bla från Tyskland o Frankrike samt en del fr Asien
Middag idag var min favvorätt när jag var liten o är poppis fortfarande Kokt torsk med citronsås blev det idag men skirat smör är helt ok Att jag gillade fisk berodde nog på min pedagogiska Mamma som efter hon rensat fisken(fanns bara färsk dito)fick jag ett öre för varje ben jag hittade!Man kunde faktiskt köpa ettöres godis!
Hoppsan nu kom en riktig regnskur!



Sömnlös

I natt var det tji med sömnen men 17 vad man kan åstadkomma då man väntar på att John Blund ska dyka upp.Planerat hemma o här med jättebra ideer.som är realistiska oxå.Har haft en kanondag i solens tecken.N varit ute o cyklat Första ggn i sommar.När han kom hem satt en dam utanför som sade att det var hennes make som suttit på vårt tak när det brann slutet 50talet Hans uppgift var att släcka gnistor, om det kom ngr.När vi
lade om taket, såg vi ju faktiskt, att det fanns förkolnat i läkten Tur att han den okände fanns till hands!!!!
Har planterat mina kryddor för att se o hoppas de överlever vintern Låter som jag har en kryddbod men det är bara gräslök,en dillkvist,timjan o så citronmeliss.Fattar inte varför jag köper det när jag ALDRIG använder den?!?
Middag idag blev rökt makrill o fransk omelette Lite konstig kombination men var trött på potatis o det är väl så här man skapar smaksensationer.Nja sensation kan ju disskuteras men gott var det!
Ja nu hoppas jag på en god natt så småningom men annars vet jag att man klarar  sig riktigt bra ngn natt utan sömn

Äntligen!!!

Ja det blev spnnande handbollsmatch och kul att det gick vägen Annars har väl inte OS gått Sveriges väg eller oxå är vi inte bättre.Lugn dag med sol på eftermiddagen annars växlande under dagen.Ser ni hur fint det är?!?
Har tagit det väldigt lugnt som sagt och ätit gårdagens middag Jag har ju en viss tendens att laga mat till ett fotbollslag Man vet aldrig om det kommer flera Tur att det finns frys !
Ej hittat ngt hals eller armband som tillhör Sofie Sebastian får göra nytt men se då till att inte ha bort det!!!
Fått en liten mani på russin o jordnötter Inte alls dumt men tror att russina ger lite magkramp.
Nu kommer det lite mer folk ut hit till helgen Faktiskt en hel del turister fortf oxå
Nu lite fredagsmys!!!

Middagsfrämmande

Vid 16 tiden idag kom Barbro o Thomas hit på middag De skulle gratta N ngt försenat med en fin flaska Whisky Vädret har varit kanon idag o så även igår Så när de åkt diskade jag o n torkade så nu är det fint i köket
Igår kollade vi sista bryggdansen o si då såg jag en vovve som jag misstänkte kunde vara en Lappis!Inte nog med det jag kände han som höll i snöret Olle Paulsson som bor i Sälvik Jag gick minsann fram om frågade(kände mig mkt hundkunnig) om det var en finsk lapphund o visst var det så Ngt ljusare brun än Molle 2 år o STOR tyckte jag Olle sade oxå att det finns en svart lappis som bor här o som jag tror ni sett.
Nu är jag lite pömsig så det blir att uppsöka sängen!

Sol igen!!!

Ja en härlig dag med endast en liten skur Men si då hade jag redan tagit in tvätt så nu är allt rent!Har solat o läst en av mina sen länge köpta böcker.
För en stund sen var vi o öste båten dvs jag öste o N tittade på-
Fick besök eller en titt på baksidan av Brita o hennes dotter .Brita var sig precis lik Fyller 87 !Kändes lite ledsamt då faktiskt saknar de gamla damerna med sina kaffeträffar på bryggan.
Nu är det sådär jättevackert igen med solen på nedgång Så kan det bara vara här i Fjällbacka så det så!!!

Kyrkokväll

Det du Sebastian!! 1 1/2 timme musik i kyrkan Dåskulle du vara med Riktigt trevlig stund med sång o musik med Lillbabs.Nästan fullsatt faktiskt.och regnet har slutat falla ner Minsann räcker det med det som kommit Har säkert varit o vridit ur vatten 5 ggrur badlakan mm Men nu ser det ut som om morgondagen kan bli fin!På torsdag får vi fint besök!Då kommer Barbro o Thomas på middag De ska gratulera N i efterskott.
Hann faktiskt se gymnastik idag från OS Grenfinaler Vad duktiga de är!!Och så såg jag slutet av Allsången
Snart är det natti

PISSVÄDER

Nu är jag tillbaka till bästkusten fast jag vet inte om jag tycker det just nu när regnet öser ner Likadant igår så tvätten som hänger ute är blötare än den nånsin varit!
Ja nu har vi hälsat på Sara Johan o Ester i deras fina hus de har verkligen jobbat hårt o fått det jättefint Vi fick guidade turer,resturangbesök,Visbyvistelse o middag hos Saras föräldrarEster skötte sig exemplariskt trots att hon ständigt slussades i o ur bil ,i o ur vagn.Ingen hänsyn till om hon sov eller skulle somna .
Så kom vi hem till H-e Kul att se vårt fina kök o nya vitrinskåpet med belysning.N blev jätteförkyld så vi blev ngr dagar extra innan vi for mot F-b via Målen Fick träffa senaste släktingen som ej fått namn ännu o se hur fint deras hus blivitDet var 9 år sen jag var där sist!
Ja här i F-b har det redan blivit ganska tomt Lite kusligt att säsongen är så kort Men lite skönt är det oxå
Ikväll ska jag på Lillbabskonsert i kyrkan som tack för medverkan i krabbmetet De har visst svårt att bli av med biljetter o inte skulle jag betala 250 kr för att höra o se henne pappa n stannar med glädje hemma
Oj ser man på nu har regnet slutat får ut o vrida ur frottén så det kanske kan torka ngn gång
hej så länge

RSS 2.0