Första bätresan!

ja nu har det hänt Första resan för i år! vädret kanon och det bar av tidigt till Lökholmen Har haft en  jätteskön dag med sol o bad Lite mer blåst när vi skulle hem men med gemensamma krafter fixade vi att komma iväg!Igår kom det årliga Seglartåget men nu  har det blivit ganska ynkligt! bara ca 10 båtar ingen musik och synnerligen lugntJaja nu har väl det gjort sitt!
Imorgon är det dags för barnens dag med krabbmete.Får väl ta hand om rensfördelning och krabbräkning
Dansen pågår men ingen större anslutning tyvärr
 Snart natti!!!Jo Sebastian tappade en tand när vi var på ön utan att märka det! få s om tandfén kommer fast tanden ej finns?!?

Nu har det skett!

Igår tog jag mitt första sommarbad!Var ett kvällsdopp på badberget med Maria och barnenRiktigt skönt! Har legat på baksidan på vår stora tomt och läst solat och mått bra Även så idag Då fick vi värmen hit också!Maria med barn o Bellas kompis Skilla var på Porsholmen Kom hem vid 3 då Emil bränt sig på manet och ville inte vara kvar(Det gick fort över) Till middag blev det pizza fr Lilla Berit.Och så gick vi till badholmenoch kvällsbadade Maria hoppade fr 5an 2 ggr och Bella simmade på djupt vatten.Skillas familj var med och badade
Nu ligger havet spegelblankt solen går ner och det är så där vackert som det bara kan vara här!!!!!

SOL!!!!

Ja nu får även vi lite sommarväder!Igår var det ok också men blåsigt maria o Emil var ute medan Isabella var med sin kompis Skilla o hennes familj på Badberget Jag tog det lugnt här hemma.Inatt har Emil hållit igång fr halv4 Att han orkar!Men nu är de på Hafstensholmen och än så länge ensamma Annars är det poppis på öarna nu när folket o solen kommit..Gjorde en rabarberpaj imorse av Annas goda.Blir ikväll med vaniljsås.Snart ska jag ge mig ut på baksidan i min nya röda baddräkt jag fick av Maria till födelsedagenKanske kan det komma en bild.<den håller in och "klämmer åt"Låter väl bra! Så kan jag dofta på de fina kaprifolblommorna!Kan man ha det mkt bättre Kanske kan få Nils att bjuda på fika så blev dagen fulländad.
Kram till alla

Tillbaka igen!

Efter gårdagens migränattack är jag pigg o kry igen Idag har det varit dimma och mulet.Gårdagen växlande men Maria och barnen var på utsidan Hjärterö och badade solade och bella fick använda sitt cyklop och snorkel Jättekul Så har hon träffat sin vän sen förra sommaren Scilla och de har lekt efter lunch idag.Maria jag och barnen tog en tripp till Munkedal och handlade på hemköp och på övervåningen där det finns kläder leksaker och porslin mm.
Till middag blev det pannkakor som jag skulle göra i men nya lagg Men den var så väldikad att jag måste olja den först Pannkakorna blev till i stekpanna Goda men inte speciellt runda!
Vi får se nu om vädergubbarna spår rätt och ger oss mkt sol och värme!Jag har gjort mitt med att tappa 2 smörgåsar som hamnade med smörsidan upp .Det ska väl vara ett gott tecken!

Sol men blåst

Efter god nattsömn frukost med bageribullar och så efter att tagit det lugnt lunch.Så bar det av till badberget där Maria o Emil badade i blåsten medan Isabella o jag fiskade krabbor som vi  upp på knappt 10 min men vi slängde i dem igen Bella träffade sin kompis Scilla och de lekte ett tag på kvällstid1 Nu sover alla och jag känner att sängen är ett bra alternativ Natti!!!!

Förberedelser

Igår hade vi äntligen pangväder så det blev att dega ute i solskenet Tvätten hängde på tork o lockade inte fram ngt regn.Gräset klippte Nils o han öste också båten men jag var med för första gången i sommar! Båtplatsen verkar bra,.Så har vi beställt 2 tavlor fr skärgården av Lejman att sätta på trappväggen hemma.Blir ngt att blicka på i höststormen!
Middagen bestod av torskrygg med äggsås o färsk potatis.Inte så dumt!
Idag har jag bäddat till våra gäster och städat.Vädret är växlande.Ska göra ordning sovplats till de fyrbenta gästerna också.
Nu ska jag plantera ut min persilja i kryddkrukan Verkar som bara citronmelissen ser glad ut och hur ofta använder man den???

RSS 2.0